Lähetystyö

PIIRIT - Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

LÄHETYSPIIRI

Lähetyspiirissä seurataan seurakunnan nimikkolähettien työtä eri puolilla maailmaa. Meillä käy ajoittain myös vierailijoita lähetysjärjestöistä kertomassa käytännön työstä, jota eri lähetysjärjestöt tekevät ihmisten auttamiseksi ja ilosanoman eteenpäin viemiseksi. Lähetyspiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 13.00-14.30 seurakuntatalolla. Syksyn lähetyspiirikerrat ovat 22.9., 20.10., 3.11. (mukana Jarmo Mäki-Mikola, Kylväjä), 17.11., 1.12. (mukana Olli Koskenniemi, SLEY), ja 15.12.

Huom! Ei lähetyspiiriä 6.10.

 

HANNA-PIIRI

Piiri kokoontuu joka toinen torstai klo 18-20.30 seurakuntatalon nuorisotilassa.

Syksyn kerrat ovat: 15.9., 29.9., 13.10., 27.10., 10.11., 24.11., ja 8.12.

Kokoontumisissa keskustellaan ja rukoillaan naisten kesken. Piiri seuraa Medialähetysjärjestö Sanansaattajien naisten parissa tehtävää Hanna-työtä Indonesiassa. Vapaaehtoisen kahvi-rahan voi antaa Indonesiassa lähetettävien hengellisten radiolähetyksien tukemiseen.

Yhteyshenkilö Marja Laaksonen.                    

 

 

PUNAINEN LANKA

Käsityöpiiri tai -ilta järjestetään joka toinen viikko perjantaisin seurakuntatalon nuoriso-tilassa. Ajatuksena on kierrättää vanhaa materiaalia luovalla tavalla ja samalla rentoutua käsillä tehdessä yhdessä muiden seurassa. Mukaan voi tulla koska vaan. Osa materiaaleista löytyy paikan päältä, mutta omaakin voi ottaa mukaan. Käsitöitä voi valmistaa omaksi iloksi tai lähetystyön hyväksi. Tervetuloa!

Punainen lanka kokoontuu syksyllä joka toinen perjantai klo 18.00-20.30 srk:n nuorisotilassa. Syksyn Punaiset langat 23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11. ja 2.12.

Käsitöissä opastaa Kirsti Numminen ja Minna Salo

 

 

LÄHETYSTILAISUUKSIA JA TAPAHTUMIA

 

La 26.11. Adventtimyyjäiset seurakuntatalolla. Lähetyksellä oma myyntipöytä ja puurotarjoilu.

Su 18.12. Kauneimmat joululaulut -laulutilaisuus Auran kirkossa.

AURAN SEURAKUNNAN NIMIKKOLÄHETYSTYÖ            

 

TAIWAN

Kaija Grundell on koulutukseltaan sosio-nomi-diakoni (2007) ja YET-psykoterapeutti (2013). Kaija on toiminut muun muassa maatilan emäntänä, perhepäivähoitajana, maatalouslomittajana, linja-autonkuljetta-jana ja sosiaaliohjaajana. Hän on toiminut diakoniatyöntekijänä vuodesta 2007.

Kaksi ensimmäistä vuotta Kaija opiskelee kiinan kieltä Taipein kieli-instituutissa Kaosiungissa Taiwanilla. Kielen oppimisen jälkeen hänen työnsä tulee olemaan maahanmuuttajatyötä Hengchunin kristilli-sessä sairaalassa. Kielen oppiminen mah-dollistaa työskentelyn paikallisten kanssa.

 

ITÄ-SIPERIA

Syksyllä 2015 Kylväjä on aloittamassa Venäjän federaation Sahan tasavallassa Jakutiassa yhteistyötä Inkerin kirkon kanssa. Auran seurakunta tukee lähetystyöntekijä Samuel Laukkasta evankeliointityössä jonka tavoitteena on uuden Inkerin kirkon seurakunnan perustaminen. Samuel on kotoisin Kiteeltä ja koulutukseltaan diplomi-insinööri. Aikaisemmin hän on työskennellyt lyhyitä jaksoja lähetystyössä Israelissa ja Espanjassa. Lisää tietoa Kylväjän työstä Itä-Siperiassa löytyy täältä
 

          

INTIA

Seurakunta tukee käännös- ja lastenraamattuhankkeita Intiassa Suomen Pipliaseuran kautta. Pipliaseura on osallisena raamatunkäännöstyössä jota tehdään yksin Intiassa yli 70 kielelle. Lisää tietoa Intian työstä löydät täältä. 

 

MAURITANIA

Auran seurakunta tukee Suomen lähetysseuran kummitoiminnan kautta tyttöjen koulutusta Mauritaniassa. Mauritania on suurelta osin Saharan autiomaata. Vettä on niukasti ja sen kantaminen kaivoista on tyttöjen tehtävä. Kotitöiden paljous onkin huomattavin syy tyttöjen koulunkäynnin keskeytymiseen. Kummiohjelman puitteissa 1050 mauritanilaista tyttöä saa mahdollisuuden koulunkäynnin jatkamiseen.

 

 

MITÄ VOIT TEHDÄ LÄHETYSTYÖN HYVÄKSI?

- Voit rukoilla nimikkokohteidemme puolesta

- Voit osallistua lähetystilaisuuksiin

- Lahjoita leivontatarvikkeita ja ruokatarvikkeita lähetyslounaalle ja vapun munkinpaistotalkoisiin.

- Voit osallistua vapaaehtoisena lähetystilaisuuksien kahvin keittämiseen

- voit tulla mukaan käsityöiltoihin

- voit tukea lähetystyötä taloudellisesti lähetystilaisuuksien kolehdein, sytyttämällä kirkon lähetyskynttelikköön kynttilän, ostamalla myyjäisistä lähetystyön tuotteita tai tilisiirrolla:


Tilinumero on 501453-420207. Jos haluat tukea jotain tiettyä nimikkokohdetta voit käyttää kullekin kohteelle varattua viitenumeroa ja kirjoittaa kohteen nimen tilisiirron viestikenttään.

 

ProjektiViiteNimi
   
Intian raamatunkäännöstyö           550               Intia-raamattutyö

 

 

 

 Linkkejä lähetysjärjestöihin

https://www.mission.fi/                       Suomen Lähetysseura
http://www.pipliaseura.fi/                  Suomen Pipliaseura
http://www.sansa.fi/                          Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat ry
http://www.kylvaja.fi/                        Evankelisluterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
http://www.sley.fi/                             Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys,
http://www.slef.fi/                              Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.
http://www.fin.om.org/                      Operaatio Mobilisaatio
http://www.merimieskirkko.fi/            Merimieskirkko

Kaija Grundell