Muutoksia seurakunnan toiminnassa

Seurakunnan toiminta poikkeusoloissa

Poikkeusloissa seurakunnan tehtävät määräytyvät valmiuslain pohjalta. Auran seurakunta noudattaa  16.3.2020  Suomen hallituksen antamia linjauksia sekä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen antamaa ohjeistusta.

Näiden mukaisesti poikkeusoloissa toteutetaan kirkolliset toimitukset, hautaan siunaamiset, kasteet, avioliittoon vihkimiset. Näissä saa osallistujia enintään kymmenen henkilöä. Hautaan siunaamisia suositellaan toimitettaviksi ulkona. Tätä ohjetta on tarkennettu 18.3. niin, että hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan.

Jumalanpalvelus pidetään seurakuntatalolla tai kirkossa. Siihen osallistuvat vain seurakunnan pappi tai muu työntekijä sekä kanttori. Jumalanpalvelus toimitetaan sunnuntaisin klo 10 ja ne lähetetään suorana lähetyksenä tai nauhoitteena YouTubessa tarkoituksiimme perustetulla kanavalla. Jumalanpalvelukset ja muut lähetykset ovat katsottavissa sieltä myös lähetysajan jälkeen.

Mitään muuta seurakunnan kokoavaa toimintaa ei toteuteta. Seurakunnan työntekijät eivät vieraile vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä eivätkä sairaaloissa, sillä poikkeusoloissa vierailut näissä on kielletty.

Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse:
työntekijöiden yhteystiedot:

Auran kirkkoherranvirasto palvelee arkisin Maanantaisin klo 9–13 ja torstaisin klo 12-15.

Kirkon keskusteluavun kaikki palvelut löytyvät verkkosivulta: keskusteluapua.fi

Sivu päivitetty 23.03.2020 klo 16:20.