Osallistujamäärät tilaisuuksissamme

Kirkkohallituksessa on valmisteltu piispojen kanssa neuvotellen liitteenä oleva tiedoksianto seurakunnille. Siinä kuvataan uudet viranomaislinjaukset ja päivitetään piispojen 19.5.2020 antamaa ohjetta.

Elokuun alussa tapahtuvat muutokset ovat kiteytetysti:

THL:n ja OKM:n turvaohjeistuksen (turvavälit, hygienia) noudattaminen 51-500 henkilön tilaisuuksissa muuttuu juridisesta velvoitteesta suositukseksi.

1. AVIen määräyksiä noudattaen yli 500 henkilön tilaisuuksia on mahdollista järjestää myös sisätiloissa
  2. Yksityistilaisuuksien enimmäisosallistujasuositus muuttuu 50:stä 500:aan.

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät siten ole 1.8. alkaen pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että seurakuntien tilaisuuksissa jatkossakin noudatetaan viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä 1.8. jälkeenkin suhteutetaan 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Käytäntöjen tasolla siis suositellaan tilanteen pysyttämistä ennallaan.

Auran seurakunnassa tämä tarkoittaa osallistujamäärien suhteen seuraavaa:

Kirkko: 125 henkilöä

Seurakuntatalo: 40 henkilöä

Kirkon mitoituksessa on huomioitu yläparvet.

Torsten Sandberg
Auran kirkkoherra