Lähetystyö

PIIRIT - Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

LÄHETYSPIIRI

Lähetyspiirissä seurataan seurakunnan nimikkolähettien työtä eri puolilla maailmaa. Meillä käy ajoittain myös vierailijoita lähetysjärjestöistä kertomassa käytännön työstä, jota eri lähetysjärjestöt tekevät ihmisten auttamiseksi ja ilosanoman eteenpäin viemiseksi. Lähetyspiiri kokoontuu joka toinen torstai klo 13.00-14.30 seurakuntatalolla.

Syksyllä 2018 lähetyspiiri kokoontuu 23.8., 6.9., 20.9., 4.10., 1.11., 15.11. ja 29.11.

 

 

TOIVOA NAISILLE-PIIRI

Piiri kokoontuu joka toinen torstai klo 18-20.30 seurakuntatalon nuorisotilassa.

Kokoontumisissa keskustellaan ja rukoillaan naisten kesken. Piiri seuraa Medialähetysjärjestö Sanansaattajien naisten parissa tehtävää Naiset toivon lähteellä-työtä Indonesiassa. Vapaaehtoisen kahvirahan voi antaa Indonesiassa lähetettävien hengellisten radiolähetyksien tukemiseen.

Syksyn 2018 kokoontumisajat ovat 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11., ja 22.11.

Yhteyshenkilö Marja Laaksonen.           

 

 

PUNAINEN LANKA

Käsityöpiiri tai -ilta järjestetään joka kolmas viikko perjantaisin seurakuntatalon nuorisotilassa. Ajatuksena on kierrättää vanhaa materiaalia luovalla tavalla ja samalla rentoutua käsillä tehdessä yhdessä muiden seurassa. Mukaan voi tulla koska vaan. Osa materiaaleista löytyy paikan päältä, mutta omaakin voi ottaa mukaan. Käsitöitä voi valmistaa omaksi iloksi tai lähetystyön hyväksi. Tervetuloa!

Punainen lanka kokoontuu syksyllä 2018 joka kolmas perjantai klo 17.00-20.00 srk:n nuorisotilassa. Kevään kokoontumisajat ovat 31.8., 21.9., 12.10., 2.11., ja 23.11.

Käsitöissä opastaa m.m. Kirsti Numminen.

 

 

LÄHETYSTILAISUUKSIA JA TAPAHTUMIA

 

Lauantaina 27.10. klo 10.00 Naisten brunssi seurakuntatalolla. Kiireetön hetki ihanalla kattauksella kaiken ikäisille naisille. Hinta 5 €, tuotto SANSA:n Toivoa naisille -työn hyväksi. Puhujavieraana kirjailija, teologi Anna-Liisa Valtavaara aiheella "Ainako anteeksi?"                                                                 Ilmoittautumiset 22.10. mennessä katja.laaksonen@evl.fi tai kirkkoherranvirasto 040-544 81 24.

 

Sunnuntaina 28.10. klo 10.00 Toivoa naisille -työn 15-vuotisjuhla alkaa yhteisellä messulla seurakuntatalolla. Messun jälkeen musiikkia, juhlakahvit ja puhujavieraana Satu Hauta-Aho SANSA:sta. Tervetuloa juhlimaan!

AURAN SEURAKUNNAN NIMIKKOLÄHETYSTYÖ        

 

ISRAEL

Kirsi ja Marko Piittala lähtevät ensimmäiselle työkaudelleen Israeliin helmikuussa 2018. Heidän suunniteltu työkautensa kesto on 22,5 kuukautta, johon sisältyy kielikoulu. Kirsin ja Markon tehtävänä on toimia lapsi- ja nuorisotyön asiantuntijoina Lähi-idässä.

Kirsi on syntyisin Eurajoelta ja hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (2003). Marko on syntyisin Porista ja hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (1999).

"Lähetystyö, raikkaan ja rakkaan evankeliumin kertominen ja heikommassa asemassa olevien ihmisten auttaminen, ovat olleet aina lähellä sydäntä. Lähetystyön arki tuli meille tutuksi Markon vanhempien työskennellessä Sleyn lähetteinä Keniassa 1990-luvulla. Omalla perheellä saimme mahdollisuuden viettää yhteisen vuoden Ruotsin Kansanlähetyksen palveluksessa Finspångin lähetyskodin isäntäperheenä vuosina 2005-2006. Toinen mahdollisuus toimia ulkomailla lähetystyössä oli vuosina 2014-2015, jolloin olimme Kansanlähetyksen lähetteinä Etu-Aasian kentällä.

Meidät on kutsuttu Suomen Lähetysseuran palvelukseen lapsi-ja nuoristyön asiantuntijoiden tehtäviin Israeliin. Tavoitteena on saada juutalaiset ja palestiinalaiset lapset ja nuoret toimimaan yhdessä. Työ tulee olemaan erittäin haastavaa erilaisten jännitteiden keskellä. Uskomme, että kokemuksellamme on työtehtävässä paljon käyttöä ja luotamme siihen, että Taivaallinen Isämme ohjaa meitä käyttämään osaamistamme viisaalla ja rakentavalla tavalla."

 

ITÄ-SIPERIA

Syksyllä 2015 Kylväjä aloitti Venäjän federaation Sahan tasavallassa Jakutiassa yhteistyön Inkerin kirkon kanssa. Auran seurakunta tukee evankeliointityötä, jonka tavoitteena on uuden Inkerin kirkon seurakunnan perustaminen. Lisää tietoa Kylväjän työstä Itä-Siperiassa löytyy täältä
 

INTIA

Seurakunta tukee käännös- ja lastenraamattuhankkeita Intiassa Suomen Pipliaseuran kautta. Pipliaseura on osallisena raamatunkäännöstyössä jota tehdään yksin Intiassa yli 70 kielelle. Lisää tietoa Intian työstä löydät täältä. 

 

MAURITANIA

Auran seurakunta tukee Suomen lähetysseuran kummitoiminnan kautta tyttöjen koulutusta Mauritaniassa. Mauritania on suurelta osin Saharan autiomaata. Vettä on niukasti ja sen kantaminen kaivoista on tyttöjen tehtävä. Kotitöiden paljous onkin huomattavin syy tyttöjen koulunkäynnin keskeytymiseen. Kummiohjelman puitteissa 1050 mauritanilaista tyttöä saa mahdollisuuden koulunkäynnin jatkamiseen.

 

 

MITÄ VOIT TEHDÄ LÄHETYSTYÖN HYVÄKSI?

- Voit rukoilla nimikkokohteidemme puolesta

- Voit osallistua lähetystilaisuuksiin

- Lahjoita leivontatarvikkeita ja ruokatarvikkeita lähetyslounaalle ja vapun munkinpaistotalkoisiin.

- Voit osallistua vapaaehtoisena lähetystilaisuuksien kahvin keittämiseen

- voit tulla mukaan käsityöiltoihin

- voit tukea lähetystyötä taloudellisesti lähetystilaisuuksien kolehdein, sytyttämällä kirkon lähetyskynttelikköön kynttilän, ostamalla myyjäisistä lähetystyön tuotteita tai tilisiirrolla:


Tilinumero on FI03 5014 5340 202 07. Jos haluat tukea jotain tiettyä nimikkokohdetta voit käyttää kullekin kohteelle varattua viitenumeroa ja kirjoittaa kohteen nimen tilisiirron viestikenttään.

 

ProjektiViiteNimi
   
Intian raamatunkäännöstyö       550           Intia-raamattutyö

 

 

 

 Linkkejä lähetysjärjestöihin

https://www.mission.fi/                       Suomen Lähetysseura
http://www.pipliaseura.fi/                  Suomen Pipliaseura
http://www.sansa.fi/                          Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat ry
http://www.kylvaja.fi/                        Evankelisluterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
http://www.sley.fi/                             Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys,
http://www.slef.fi/                              Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.
http://www.fin.om.org/                      Operaatio Mobilisaatio
http://www.merimieskirkko.fi/            Merimieskirkko

Kirsi Piittala
Marko Piittala